Газираните напитки срещу домашната лимонада и оранжада

15/07/2013 18:31716 Прочитания

lemonade

Пиенето на течности е основна нужда на организма ни. Оказва се, че днешно време приемаме по-голямата част от нужните ни течности под формата на безалкохолни напитки. Разбира се, за това си има причини, а именно безкрайните реклами, желанието на децата, масовото разпространение и лесния достъп, които ни спестяват така ценното време.

Проблемът е, че през последните години съставките на безалкохолните напитки стават все по-непознати и в състава вече дори не може да бъде видян и надписа захар. Освен всички консерванти и оцветители, захарта е заменена от съставки и обозначения като „аспартам“, „захарин“, „фруктозо-глюкозен сироп“ (каквото и да означава това) и т.н. С две думи в тях почти няма естествени съставки, но хората продължават да ги консумират. Може би причината е, че алтернативите (натурални сокове) са по-скъпи, а така модерното „БИО“ не е по джоба на всеки човек.

Ние ви предлагаме една алтернатива, която не изисква много усилия, а е много по-здравословна. Домашната лимонада или оранжада е алтернативата на обикновените безалкохолни.

…продължава на „Изборът ЗаБългария“