Как да си запазим подправките свежи по-дълго

24/08/2013 13:07112 Прочитания

herb_potpourПредлагаме ви нколко елементарни съвета за това как да запазите любимите ви подправки свежи максимално дълго време.

Когато се приберете у дома с новите стръкове пресни подправки, поставете ги в чаша с вода, а защо не и във ваза. Достатъчно е да има вода до нивото на стръковете, за да покрие стъбла без да потапяте листата. Не забравяйте да сменяте водата на всеки няколко дни. Този метод ще запази свежи подправките в продължение на една седмица!

А ако имате късмет, след седмица може да забележите дори малки коренчета, които да излизат от стъблата във водата. Това е моментът, в който можете да се решите и да отгледате дори собствена реколта подправки у вас!

Ако нямате място или желание да отглеждате подправки у дома, то може, ако знаете, че няма скоро да използвате подправките, да ги изсушите и запазите за по-наттаъшна употреба. Друг вариант е да ги нарежете и замразите. Така ще имате подправки за всеки случай дори и когато нямате нищо свежо под ръка, а не ви се ходи до магазина 🙂