Високите технологии в корейските класни стаи

16/08/2013 08:00134 Прочитания

english-teaching-robotОтскоро южнокорейските ученици учат английски и по една нова методика – позлват вносни учители от Филипините. До тук нищо особено, ще кажете, но все пак това е Корея, страната на Samsung, LG, KIA и куп други високотехнологични компании. Та новото при корейските ученици е, че учителите, макар и физически да са във Филипините, присъстват в класна стая не физически, а посредством робот във формата на голямо жълто яйце.

Сред водещите характеристики на ботове са екрани, които показват снимки на лица на хора с англосаксонски черти, докато действителните учители от Филипините имат възможността посредством камери и микрофони да виждат и чуват всичко, което се случва в класната стая.

Училищата са доволни, защото роботите-учители са по-евтини от човешки учителите, учениците пък се радват на роботите, защото ги намират за по-малко респектиращи от един истински човек-учител.

Можем само да пожелаем на корейците да нямат режим на тока, защото един токов удар за корейските деца би бил като дървената ваканция за нашите българчета 😉