Кола от бъдещето или просто Ламборгини Венено

25/05/2013 03:381248 Прочитания

 

На тазгодишното автомобилно изложение в Женева световноизвестната марка за спортни автомобил „Ламборгини“ представи дебюта на новото „Венено“ (Lamborghini Veneno), което е базирано на култовия „Авентадор“. Следвайки традицията от „Авентадор“ и „Венено“ е взел своето име от испанската корида и е наречено на бик, който е убил матадор през  1914 година.

Шофьорите на новото „Венено“ могат да се насладят на скорости от над 350 км/ч и въпреки, че все още няма информация за точните параметри и за ускорението, то със сигурност ще бъде от 0-100 км/ч за около 3 секунди. Мощността идва отново от същият  6.5-литров двигател на Авентадор, но с допълнителни 49 коня, които да го качат върху общо 740 коня. Повечето мощ идва от по-големите въздухопороводи, по-добрата динамика на двигателя и подобрената изпускателна система. Положителни промени и подобрения са направени и на всички останали системи на автомобила.

Най-внушителното в новото Ламборгини „Венено“ е внушителната му визия с голямата и заплашителна предна решетка и броня. Пожелаваме ви да имате щастието поне да срещнете това чудо на техниката, докато пътувате по магистралата. А защо не и да не притежавате собствена такава!

Шегуваме се! Това е почти невъзможно, защото фантастичният автомобил ще се произведе в само 3 бройки, всяка по $3,8 милиона и могат да го притежават само „богоизбрани“ клиенти от страна на фирмата производител.