Маями Хийт е новият стар шампион на НБА за 2013

21/06/2013 15:55108 Прочитания

Новината от спорта на САЩ е, че Маями „Хийт“ е новият стар шампион на НБА за 2103 година. Маями се добра до титлата след трудна плейофна серия срещу силният отбор на Сан Антонио „Спърс“ като двата отбора стигнаха до 3 на 3 победи и всичко трябваше да се реши в последния мач, в който резултата завърши 94:88 в полза на Маями.

Отборът на Маями беше воден от своята звезда Леброн Джеймс, който даде основен принос за победата в последния двубой със своите 37 точки и 12 борби. Показателно за качествата на Леброн беше и отличието, което получи след края на мача за МВП или най-полезен играч на турнира. Това е второ поредно отличие за баскетболиста на Маями „Хийт“, след като той беше обявен за МВП и през миналата година.

Със сериозни заслуги за победата бяха и Дуен Уейд и Шейн Батиър, които общо отбелязаха 41 точки. Това е трета победа за Маями „Хийт“ в историята на клуба, като предишните успехи бяха през 2006 и 2012 година.

Интригата беше пълна до последните секунди на предходния мач, тъй като до 5 секунди преди края на редовното време Сан Антонио „Спърс“ водеха в резултата и се виждаха победители, което автоматично щеше да ги направи шампиони. Уви отборът на Сан Антонио нямаха късмет в предишния мач и след продължения позволиха на Маями да изравнят серията до 3:3 победи.

Оттам психологическото предимство за последният седми плейофен мач беше изцяло на страната на Маями.

Честита титла на Маями „Хийт“.