Станишев остава начело на Столетницата

21/06/2013 08:0120 Прочитания

бспцентралаКъсно снощи приключи Националният съвет на БСП. На него е решено, че няма да има искания за оставки или за предсрочно прекратяване на мандата. Червените активисти са се обединили около идеята, че кабинетът трябва да остане на власт на всяка цена и за момента оставката на Сергей Станишев с нищо няма да помогне за това.

Прието е решение, в което изборът на депутатът от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е оценено като сериозна политическа грешка с тежки последици – за партията, но и за обществото.

Исканията за оставка на Станишев са останали без разисквания, а подкрепата за него е била почти пълна – 103 гласа за и 6 против. Според Станишев сегашните протести започнали спонтанно, но сега се променили, ГЕРБ ги овладяват, за да останат на власт, убедено заявил Станишев. И казал: „За да ги  разчистим, трябва да останем!“. А може би няма да е зле хората от протестите да ги разчистят, за да остане нещо от нашата страна? Добрата новина е, че протестите продължават и хората не се отказват, въпреки безочието на политиците.